A 350 km sem akadály

2022.10.09.

Színvonalas mérkőzéseket hozott a békéscsabai Dr. Bándi Andor emlékverseny, olyan találkozó is volt, amelyen veterán világbajnokok álltak egymással szemben.

Az utóbbi évekhez viszonyítva valamivel kevesebb, de így is szép számú, 124 induló tette tiszteletét a magyar nemzetközi veteránbajnokságon. A nők három, a férfiak hét korosztályban mérték össze a tudásukat.

„A nevezési díjak és a szállásdíjak növekedése, valamint az egyéb költségek miatt érthető, hogy visszafogottabb létszámban jelentek meg a versenyzők – magyarázta még a verseny elején Jámbor Zoltán főszervező. – Reméljük, hogy színvonalas versenynek nézünk elébe, mert aki igazán számít a veteránsportban, az itt van.”

Az indulók között találhattuk többek között Zacher Gizellát és a szintén veterán világbajnok Frank Bélát, akik a hatvanon felüliek vegyes párosainak döntőjében ellenfélként néztek farkasszemet egymással.

„Szerencsések voltunk, mert jó néhány alkalommal, amikor zűrösebb volt az állás, akkor mi csináltuk a poént, ami nagyon fontos volt” – nyilatkozta Frank Béla, aki 3:0-ra nyert Vikor Beatrix oldalán a fináléban.

A másik oldalon a nyíregyházi Márföldi István állt Zacher Gizella párjaként.

„Kicsit megilletődötten kezdtem, az első két szettben nem is találtam el rendesen a labdát. Gizi megveregette a vállam, hogy megy ez majd nekem, és utána azért sikerült hozzátenni a saját részem is – mondta Márföldi István. Nem régen még NB III-ban játszottam, most visszamentem a megyei bajnokságba, hogy együtt játszhassak a 13 éves unokámmal.”

Zacher Gizellán nem fog az idő, Békéscsabára is remek formában érkezett.

„Én hetente kétszer edzem edzővel, oktatok gyerekeket és felnőtteket, fiúcsapatban játszom, mellette tornázom és vigyázok az étkezésemre” – árulta el a titkát Zacher Gizella.

A 40-49 évesek döntőjét négy jó barát vívta. Iván Csaba és Farkas Szilvia 350 km-re lakik egymástól, ezért edzeni nem tudnak együtt, abban azonban nem akadályozta meg őket a távolság, hogy megvédjék a címüket a Dr. Bándi Andor emlékversenyen.

„Több mint harmincöt éve ismerjük egymást Szilvivel, és nagyon jóban vagyunk. Tavaly találkozunk újra egy veteránversenyen Harkányban, ott beszéltük meg, hogy elindulunk Békéscsabán. Tavaly is sikerült megnyernünk a kategóriánkban a vegyes párost, és idén is úgy készültünk, hogy nyerni szeretnénk, ami hál’ istennek sikerült is” – nyilatkozta Iván Csaba a Nagy Miklós, Pataki Diána duó elleni győzelmüket követően.

„Mi mind a négyen barátok vagyunk az asztalon kívül, de a meccseken mindannyian küzdünk a másik ellen, hogy sikert érjünk el” – válaszolta Farkas Szilvia arra a felvetésre, hogy minden pontra úgy koncentrálnak, mintha egy világbajnoki döntőben szerepelnének.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram