Szvitán Krisztina

Női válogatott

bio

1988-ban, 7 évesen kezdett el pingpongozni a BSE-ben. A klubban Nagy Balázs volt az edzője, akivel szép sikereket értek el közösen, hiszen 1996-ban az ő vezetésével csapatban serdülő Európa-bajnokok lettek Kurimay Dórával és Vass Tímeával.

Tizenöt évesen tagja lett a felnőttválogatottnak, ahol Chikán István több Európa-ligameccsen is számított rá. A serdülő és ifi évek voltak számára a legsikeresebbek, utánpótlás magyar bajnokságon serdülőben és ifiben is egyéni magyar bajnoki címet szerzett.

Ezekben az időkben problémák adódtak a derekával, és később kiderült, hogy porckorongsérvet kapott 15 éves korában. Ez megpecsételte a további lehetőségeit az asztaliteniszben mint profi játékos. Ezzel együtt 25 éves koráig ugyan még felnőtt válogatott tudott maradni, de sajnos a nagyobb terheléssel járó edzéseket nem tudta elvégezni, amire szükség lett volna a fejlődéshez. 2006-ban elvégezte a gyógymasszőr iskolát, azzal az elgondolással, ha már ennyi mindenen ment keresztül a sérülése miatt, akkor megpróbál másoknak segíteni, hogy hogyan előzzék meg illetve kezeljék a sérüléseket.

Az évek alatt a játékot sem hagyta abba egészen 2014-ig. Pályafutása nagy részét felnőttként a Budaörsi Sport Clubban töltötte, ahol 2011-ben a csapat tagjaként magyar bajnoki címet szereztek. Budaörsön 2012-től ő tölti be a szakosztályvezetői pozíciót.

A válogatotthoz 2006-ban került. Egészen 2013-ig, majd kis kihagyás után 2015-től újra a férfi és női felnőttválogatott fizioterapeutája.

<Vissza
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram