Szögletes ütővel sem lehetett megverni

2021.11.30.

Az öt számból négyben Kína szerezte meg az aranyérmet a houstoni világbajnokságon, a svédek révén azonban Európának is jutott egy elsőség.

A címvédő Ma Lungot nem nevezték a kínaiak, így férfi egyesben kis túlzással már előre oda lehetett adni az aranyérmet Fan Csen-tungnak. A világelső kínai összesen négy szettet vesztett a menetelése során, mindet honfitársai ellen, akikből hármat is legyőzött.

A világelső ellenfele a döntőben a világranglista 77. helyén álló 19 éves svéd, Truls Möregardh volt, aki eleinte leginkább szögletes ütőjével hívta fel magára a figyelmet, később azonban parádés győzelmeivel. Négy mérkőzést is döntő szettben nyert meg, többek között a 40 éves Timo Boll elleni elődöntőjét is. A fináléban nem volt ellenszere Fan Csen-tungra, aki 24 évesen először lett egyéni világbajnok.

Truls Möregardh

Az ezt megelőző egyéni vb-n, Budapesten egy másik svéd, Mattias Falck játszott egyesben döntőt, aki most Kristian Karlsson oldalán párosban jutott fináléba, sőt most meg is nyerte azt.

Női egyesben Vang Man-jü hat játszmában nyert Szun Jing-sa ellen a kínai házi döntőben. A női párost ők ketten nyerték meg, Szun Jing-sa pedig vegyes párosban is legyőzhetetlennek bizonyult.

Érdekesség, hogy Ni Xialian, a luxemburgiak kínai születésű klasszisa 58 évesen lett női párosban vb-bronzérmes Sarah De Nutte partnereként.

VILÁGBAJNOKSÁG, HOUSTON
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Fan Csen-tung (kínai)–Möregardh (svéd) 4:0 (6, 9, 7, 8)

FÉRFI PÁROS, DÖNTŐ
Karlsson, Falck (svéd)–Dzsang Vu Dzsin, Lim Dzsong Hun (dél-koreai) 3:1 (8, 13, –11, 10)

NŐI EGYES, DÖNTŐ
Vang Man-jü (kínai)–Szun Jing-sa (kínai) 4:2 (–11, 7 –6, 6, 8, 15)

NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Vang Man-jü, Szun Jing-sa (kínai)–Ito, Hajata (japán) 3:0 (9, 7, 8)

VEGYES PÁROS, DÖNTŐ
Vang Csu-csin, Szun Jing-sa (kínai)–Harimoto, Hajata (japán) 3:0 (2, 5, 8)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram